ObVK pod Tatrami potvrdili, že priebeh parlamentných volieb bol pokojný

11.03.2012 Poprad

Poprad 10. marca (TASR) – Parlamentné voľby pod Tatrami boli bez problémov, v žiadnej z obvodných volebných komisií (ObVK) v Kežmarku, Poprade, Spišskej Novej Vsi a v Starej Ľubovni nemali nahlásené narušenie priebehu volieb alebo ovplyvňovanie voličov.
„Mali sme niekoľko nespokojných podgurážených voličov, ktorí mali nejaké problémy, ale to sú drobnosti, ktoré nestoja za zmienku, nič výnimočné sa neudialo,“ priblížil situáciu vo volebnom obvode Poprad zapisovateľ ObVK Ladislav Maličký. Okrem toho zaznamenali isté pokusy jednej politickej strany rozdávať v blízkosti volebných miestností tričká. „Tieto záležitosti sme však v súčinnosti s políciou rýchlo eliminovali,“ ubezpečil Maličký. V okresoch Poprad a Levoča bolo možné voliť v 136 okrskoch a právo voliť malo takmer 104.000 občanov.
Priebeh volieb bol pokojný aj v obvode Stará Ľubovňa. Zapisovateľ ObVK Mikuláš Mayer predpokladá, že voličská účasť by sa tu mohla pohybovať na úrovni 50 percent. „Zvýšenú účasť sme zaevidovali v samotnom meste Stará Ľubovňa, v obci Jakubany mohla dosiahnuť aj do 60 percent,“ doplnil Mayer. Právo voliť malo v tomto obvode bezmála 38.000 voličov v 62 okrskoch.
Žiadne komplikácie nezaznamenali ani v obvodoch Kežmarok a Spišská Nová Ves, ObVK tu nedostali žiadne oficiálne sťažnosti na priebeh volieb.
 

Vyberte región